Buturuga de Craciun

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Dec 2016 | 5069 vizualizari

 

O prajitura extraordinara, delicioasa, plina ochi de ciocolata, care an de an sta pe masa noastra de sarbatoare....asa ca daca aveti drum sa ne colindati....poftiti sa o gustati! 
La muuuuulti ani minunati scumpii mei bucatarasi dragalasi si-un Craciun fericit!
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

Rulada:

  • 225 gr. faina
  • 125 gr. zahar
  • 3 oua si 3 galbenusuri
  • vanilie
  • o lingurita praf de copt

Umplutura:

  • 250 ml frisca lichida
  • coaja rasa de la doua portocale (BIO)
  • 750 gr Nutella( borcanul mare)
  • Decoratiuni pentru Craciun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia,  apoi pana obtinem o bezea, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt.

In tava mare de cuptor tapetata cu foaie de copt se pune compozitia si se niveleaza cu o spatula, apoi se coace la 180 de grade pana trece testul scobitorii ( nu dureaza mult).

Se scoate, se ruleaza cu tot cu foaia de copt si se lasa asa la racit pana preparam crema.

Frisca se mixeaza un minut, apoi se adauga 7 linguri de nutella,  pe rand si se omogenizeaza, se adauga si coaja de portocale.

Rulada se desface cu atentie sa nu se rupa si se umple cu o parte din crema.

In crema ramasa se pune restul de nutella, se mixeaza si cu aceasta crema se imbraca prajitura( mai opriti crema in caz ca vreti sa mai reparati daca e nevoie).
Prajitura se da la rece pana a doua zi si se decoreaza dupa dorinta si inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca